Over ons.

 
Stemcoach Brugge

VOXXPraktijk is een dynamische en vernieuwende praktijk in Brugge voor onderzoek, behandeling, preventie en coaching van stem, slikken, spraak, mond, kaak en adem. De visie en de missie worden gedragen door vier pijlers:

  • evidence based-practice;

  • gekaderd binnen het algemeen functioneren van de mens waarbij we zoveel mogelijk (medische) disciplines samenbrengen om de zorg efficiënter te laten verlopen;

  • primaire aandacht voor de context en het verhaal van patiënt, cliënt en hun familie;

  • werken binnen een open en creatieve sfeer waarin behandeling en coaching ook leuk kan zijn. 

Afhankelijk van de noden organiseren we huis- en rusthuisbezoek en raadpleging in de praktijk of digitaal. 

De praktijk is geconventioneerd en bijgevolg onderhevig aan de opgelegde tarieven bepaald door het RIZIV die je hier kan vinden. Ook de tarieven voor terugbetaling er vermeld. 

VOXXPraktijk.
Dictie en articulatie Brugge

VOXXCAFé's, VOXXLAB's of Navorming zijn info-momenten, lezingen, workshops of expertise-navormingen voor specifieke doelgroepen die per evenement vermeld staan.

De doelgroepen kunnen zijn: 

  • Patiënt, cliënt, ouders, partners of hulpverleners uit de brede behandelcontext zoals artsen, paramedici, zorgleerkrachten, ... ;

  • bedrijf, school, vereniging, opleidingen, media- en cultuurhuis;

  • professionele sprekers en zangers: spreek- of zangprofessional (in opleiding), advocaat, sportcoach, leraar, telefonist(e), priester e.a.;

  • professionals (para)medische en pedagogisch zoals een logopedist, osteopaat, stemdocent, e.a. 

Workshops, VOXXCafé's en navormingen worden gedoceerd door interne en externe experten.  

Coaching en VOXXCafé's worden zowel op onze locatie, digitaal als op verplaatsing georganiseerd. 

VOXXWorkshops.
VOXXTeam.
Stemprobleem en dyslexie Brugge

het VOXXteam bestaat uit logopedisten, osteopaat, functioneel ademexpert, vocoloog, spraak- en zangcoach. Deze laatste drie dichten de kloof tussen medisch herstel en klaarstomen voor stem- en spraakathletiek als lesgeven, concert, congres, studio-opanme e.a. 

  • VOXXpraktijk en coaching.

De missie is behandeling of coaching op maat. Afhankelijk van de vraag of klacht zullen we (als dat noodzakelijk is) een team op maat samenstellen dat de meest effectieve outcome van aanpak nastreeft. Hiervoor beschikken we over interne en gast-experten en werken we nauw samen met de (tand)arts, orthodontist, ziekenhuisdienst, zorginstelling, pedagogen en andere hulpverleners. Daarnaast gaan we aan de slag in je persoonlijke (behandel)context. Het is niet ongewoon dat we komen behandelen of coachen in je klas, een mediahuis of concert, e.a. Voor complexe problematiek begeleiden we aan huis. 

  • VOXXworkshops en voxxcafe's.

Voor de workshops, navormingen en infomomenten beschikken we naast de interne experten en coaches alsook over een netwerk aan externe professionals die opdagen als gastdocent. Ook op die manier trachten we bruggen te leggen naar verschillende (behandel)contexten maar ook transfer te maken van genezen naar trainen en optimaliseren. 

Het interne voxx-team bestaat voor de raadpleging uit hoger opgeleiden en postgegradueerden in de logopedische wetenschappen, in specifiek logopedische domeinen, osteopathie gericht op specifieke domeinen osteopathie en in de lerarenopleiding. Voor transfer van behandeling naar coaching komen daar nog masters of arts in drama, radio, muziek en koordirectie bij. workshops worden door interne en externe vak-experten gegeven. het voxx-team bestaat tevens uit docenten uit het kso, dko en ho. 

om expertise te kunnen garanderen doen we systematisch aan upgrade van onze kennis en vaardigheid door navorming. 

VOXX is lid van de European Voice Teachers Association (EVTA), De Vlaamse Vereniging voor Logopedisten (VVL),

The Voice Foundation (VF), European Society for Swallowing Disorders (ESSD), Academy of Applied Myofunctional Sciences (AAMS), geassocieerd hulpverlener Transgender Infopunt (TIP) en stagebegeleider opleiding Master of Science Logopedische Wetenschappen UGent. Het team betreft postgegradueerden in osteopathie Hoofd en Hals, pediatrische osteopathie, Vocologie, Dysfagie, Temporomandibulaire functie, Manuele Vocologie en Myofascial Release Therapy Hoofd en Hals, Kinesiotaping, Certified SOVT Training en Certified BUTEYKO Method. VOXX is Certified MYOMUNCHEE Practitioner en Certified MYOBRACE Practitioner.