Over ons.

 

VOXX Logopedie en Vocologie is een dynamische en vernieuwende praktijk in Brugge voor logopedisch onderzoek, behandeling, preventie en coaching. De visie en de missie worden gedragen door vier pijlers:

  • toepassing van logopedisch en pedagogisch wetenschappelijke studie;

  • gekaderd binnen het algemeen functioneren van de mens waarbij we zoveel mogelijk (medische) disciplines samenbrengen om de zorg efficiënter te laten verlopen;

  • primaire aandacht voor de context en het verhaal van patiënt, cliënt en hun familie;

  • werken binnen een open en creatieve sfeer waarin logopedie niet saai hoeft te zijn.

Afhankelijk van de noden organiseren we huis- en rusthuisbezoek, schoolbezoek en raadpleging in de praktijk.

De praktijk is geconventioneerd en bijgevolg onderhevig aan de opgelegde tarieven door het RIZIV die je hier kan vinden. 

VOXXCAFé's, VOXXLAB's of Navorming zijn info-momenten, lezingen, workshops of expertise-navormingen voor specifieke doelgroepen die per evenement vermeld staan.

De doelgroepen kunnen zijn: 

  • Patiënt, cliënt, ouders, partners of hulpverleners uit de brede behandelcontext zoals artsen, paramedici, zorgleerkrachten, ... ;

  • bedrijf, school, vereniging, opleidingen, media- en cultuurhuis;

  • wie veel moet spreken of zingen: spreek- of zangprofessional (in opleiding), advocaat, sportcoach, leraar, telefonist(e), priester e.a.;

  • professionals (para)medische en pedagogisch zoals een logopedist, osteopaat, stemdocent, e.a. 

Workshops, infomomenten, lezingen, VOXXCafé's en navormingen worden gedoceerd door interne en externe experten.  

Het VOXXTeam bestaat uit vier vakwerkgroepen (NutriLAB, TaalLAB, STEMStudio en SpraakLAB) elk met interne en externe experten.

  • VOXXpraktijk.

De missie van de praktijk is behandeling of coaching op maat. Afhankelijk van de klacht zullen we een team samenstellen en aanspreken dat de meest effectieve outcome van de aanpak nastreeft. Hiervoor beschikken we over interne en externe experten en werken we nauw samen met artsen, ziekenhuis- en sociale diensten en hulpverleners uit WZC's, CAR, school, ... . Daarnaast gaan we aan de slag in de persoonlijke (behandel)context van patiënt of cliënt. 

  • VOXXworkshops.

Ook voor de workshops, navormingen en infomomenten beschikken we naast de interne experten over een netwerk aan externe professionals die zich vervoegen als gastdocent.

Op die manier trachten we bruggen te leggen naar verschillende contexten en maar ook transfer te maken van genezen naar trainen en optimaliseren. Daarnaast lenen we onze expertise geregeld uit aan VOXX Academie, een organisatie voor (kunst)educatie voor kinderen, jongeren, volwassenen en professionals. Hun aanbod kan je hier vinden.

Het interne voxx-team bestaat voor de raadpleging uit hoger opgeleiden en postgegradueerden in de logopedische wetenschappen in specifiek logopedische domeinen, klinische psychologie, osteopathie gericht op specifieke domeinen osteopathie en in de lerarenopleiding. Voor transfer van therapie en coaching komen daar nog masters of arts in drama, radio, muziek en koordirectie bij. workshops worden door interne en externe vak-experten gegeven. het voxx-team bestaat tevens uit docenten uit het kso, dko en ho. 

om expertise te kunnen garanderen doen we systematisch aan upgrade van onze kennis en vaardigheid door navorming. 

VOXX Logopedie en Vocologie is lid van de European Voice Teachers Association (EVTA), De Vlaamse Vereniging voor Logopedisten (VVL),

The Voice Foundation (VF), European Society for Swallowing Disorders (ESSD), geassocieerd hulpverlener Transgender Infopunt (TIP) en stagebegeleider opleiding Master of Science Logopedische Wetenschappen UGent.

© 2020 VOXX Logopedie en Vocologie.